Delta i SciFest mars 2018!

2017-10-20

SciFest är Sveriges största vetenskapsfestival – ett ypperligt och väldigt roligt tillfälle att synliggöra din forskning, knyta kontakter med andra forskare/aktörer och träffa presumtiva studenter. SciFesten är 8-10 mars 2018 i Fyrishovs multihallar.

SciFest är en mycket uppskattad folkfest, där intresset för vetenskap väcks hos såväl unga som gamla. Vi bjuder in företag, organisationer (landsting, kommuner med flera) och forskare från samtliga vetenskapsområden att delta.

Vilka besöker SciFest?

Programmet under torsdagen och fredagen är främst för skolor – från mellanstadiet upp till gymnasiet – och lördagens aktiviteter är riktade mot allmänheten.

Vad händer på SciFest?

Besökarna bjuds på:

• Mässutställning (140 utställare förra året).
  • Scenprogram/vetenskapsshower/föreläsningar.
  • Prova-på aktiviteter i montrarna på mässan. Bokade workshops eller icke bokningsbara drop-in aktiviteter på torsdag – fredag. På lördagen endast drop-in aktiviteter.
  • Science Slam. Tävling om en vandringspokal, att på fyra minuter presentera din forskning på ett intresseväckande sätt.

Hur anmäler jag mitt intresse?

Fram till den 8 december kan du anmäla intressee i detta formulär. Anmälan är inte bindande utan du kommer få mer information om vad SciFest innebär och vad du skulle kunna bidra med. Intresserade utställare bjuds in till en workshop i december/januari, för tips på hur man kan målgruppsanpassa och utforma sin presentation.

Deltagandet är kostnadsfritt.

Hur får jag veta mer?

Kontakta mig på pia.lansaker@uadm.uu.se eller 070-4250378. För generella frågor om SciFest, kontakta projektledare Katarina Holmborn Garpenstrand på katarina.garpenstrand@uadm.uu.se eller 070-1679473.

Välkommen med din anmälan!