Institutionen för kirurgiska vetenskaper

Postadress
Akademiska sjukhuset ing 70 1 tr
751 85 Uppsala

Besöksadress
Akademiska sjukhuset ing 70 1 tr

Fakturaadress
Uppsala universitet
PG1254
737 84 Fagersta
Ange referens 463000

E-postadress
surgsci@surgsci.uu.se

Prefekt
Per Hellman
+46 18 61 146 17

Ekonomifrågor
Katarina Lindroth
ekonom
+46 18 617 01 20

Anna Wänn
ekonom
+46 18 61 148 55

Siv Andersson
ekonomi- och personaladministatör
+46 18 61 126 16

Kursadministration
Isabel Eriksson Vestin
+46 18 61 131 02

Elisebeth Berge
+46 61 148 61

Annika Häger
+46 18 611 48 15

Åsa Eriksson
+46 18 61 153 65

Personalfrågor
Karin Johansson
+46 18 61 131 03

Higran Saghir
+46 18 61 149 27

Organisationsnummer
202100-2932

Studentförsäkring

Som student vid ett svenskt universitet eller högskola är du försäkrad från den dagen du skriver in dig till den dagen du är klar med dina studier.

Studentförsäkringen är en statlig olycksfallsförsäkring som inte kostar något. Du är försäkrad under skoltid och under resan till och från skolan. Om du åker på en utbytestermin eller är utbytesstudent i Sverige, är du försäkrad dygnet runt.
Läs vidare här: http://www.gratisstudentförsäkring.se

Nya Horisonter

Nya horisonter är Uppsala universitets magasin om forskning, utbildning och samverkan.
Magasinet finns på svenska och engelska och ges ut två gånger om året, i slutet av höst- och vårterminen.
Läs nya Horisonter här

Universen

Bläddra i senaste numret av Universen, universitetets personaltidning. Här finns även tidigare nummer, från 2008 och framåt.

Välkommen till Institutionen för kirurgiska vetenskaper

Foto: Wei Lui, forskare vid Institutionen för kirurgiska vetenskaper, Öron-, näs- och halssjukdomar


Institutionen för kirurgiska vetenskaper (IKV) är en del av den medicinska fakulteten vid Uppsala universitet som främst är lokaliserat vid Akademiska sjukhuset.

Vårt huvuduppdrag är undervisning, forskning och forskarutbildning

Läs om verksamheten vid IKV under fliken "Om IKV". Där finns vårt uppdrag beskrivet men även institutionens organisation, ledning, personal samt något om det inre arbete som bedrivs.

Prostatacancerpodden

Docent och överläkare Anna Bill-Axelson har startat Prostatacancerpodden, som är en källa till information för den som vill veta mer om prostatacancer, oavsett om man är patient, anhörig, eller bara är intresserad.

Tanken är man ska kunna lyssna i lugn och ro och välja just de avsnitt man är intresserad av. I varje avsnitt intervjuar och samtalar Anna med andra kollegor om vad prostatacancer är, om screening och PSA-provets för- och nackdelar, om olika behandlingsalternativ mm. I ett annat avsnitt hörs en berättelse om upplevelsen av att vara både prostatacancerpatient och läkare. Prostatacancerpodden tar också upp själslig smärta och depression vid cancer.

Läs mer om Anna Bill-Axelsons forskning under Forskning - Urologi.

Titta på film

Bild från en film från öronforskningen på IKVVi har lagt upp några av våra forskningsfilmer på Uppsala universitets YouTube-sida, här finns en snabblänk till IKVs filmer. Det är främst filmer från öronforskningen. Vi kommer att publicera fler filmer inom kort! 

Kopieringsguide

Rätten att kopiera upphovsrättsligt skyddade verk är starkt begränsad i upphovsrättslagen. För att underlätta lärarnas yrkesutövning och studenternas undervisning finns ett Högskoleavtal som ger lärare och studenter rätt att, i viss omfattning, kopiera och dela upphovsrättsligt skyddat material ur offentliggjorda svenska och utländska verk, analogtt och digitalt. Här hittar du en guide om hur och vad du får kopiera.

Ansökan om docentur

Ansökan om docentur måste lämnas in via länken: Ansökan om docentur på Medfarms sida.

Äldre versioner av blanketten inte får användas. Det är den aktuella blanketten på webbplatsen som går till Uppsala universitets diarium som ska fyllas i och skickas in tillsammans med efterfrågade bilagor. Bilagan om undervisningserfarenhet finns på samma webbplats. Ansökningar som lämnas in mer än en vecka före kommande möte, behandlas på nästkommande möte.

Upphandling

Kontrollera alltid om det finns ett ramavtal för de varor/tjänster som ska anskaffas. För att läsa mer om upphandling klicka på upphandling eller direktupphandling. En direktupphandling får aldrig överskrida 505 800 kr. 

Presentation administratörsgruppen

Klicka på länken nedan för att få upp en presentation med administratörsgruppen på institutionen för kirurgiska vetenskaper. Här finns bland annat bilder på personalen och vad de arbetar med.

Presentation med administrationen på IKV