Kurs i magnetresonanstomografi VT20 - en modifierad distanskurs

2019-10-17

Målgruppen är röntgensjuksköterskor och biomedicinska analytiker. Kursen är en uppdragsutbildning som syftar till att öka specialkunskapen hos personal som redan nu arbetar, eller planerar att arbeta, med MRT. Kursen ger teoretisk kunskap om magnetresonansteknik och kan ligga till grund för utvecklingsarbete eller forskning inom området. Sista anmälningsdag är 15 januari 2020.

Studenterna förväntas efter kursen ha tillägnat sig en praktisk kunskap om MR-tekniken så att de kan tillämpa säkerhetskontroll inför MR-undersökningar, på simulator utföra enklare MR-undersökningar samt utföra bildkvalitetskontroll. Kursen innefattar vidare en orientering om undersökningsteknik och MR-fynd vid de vanligaste sjukdomstillstånden inom olika organsystem.

Omfattning:  Kursen omfattar 15.0hp och ges som en modifierad distanskurs med ca 10 träffar under perioden 20/1-5/6 och kan läsas parallellt med kursen i datortomografi, 15.0hp.

Behörighet: Röntgensjuksköterskeexamen, 180hp el. biomedicinsk analytikerexamen, 180hp.

Kostnad: Detta är en uppdragsutbildning och en kostnad för deltagande kommer att ingå.

Anmälan: Senast 15/1 till Annika Häger, e-post: annika.hager@radiol.uu.se

Kurs kod: 8DR815

Kontaktperson:

Camilla Andersson, universitetslektor, röntgensjuksköterska

E-post: camilla.andersson@radiol.uu.se

Kursinformation i pdf

Kurs i magnetresonanstomografi VT20

Informationen finns även på vår hemida: https://surgsci.uu.se/Utbildning-IKV/Kurser_och_program/kurspresentationer/