12 månaders anslag för kliniska epidemiologiska prostatacancerstudier

2022-09-26

Detta stipendium ges för att stödja en internationell forskarstudent med medel för att täcka utgifter som hus och inackordering samt resekostnader som hens vistelse i Uppsala orsakar.

Uppsala universitet är dedikerat till att tillhandahålla kreativa miljöer för lärande. Vi erbjuder ett brett utbud av kurser och program, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samarbetsmöjligheter. Över 44 000 studenter har redan valt Uppsala universitet.

Institutionen för kirurgiska vetenskaper samarbetar sedan 2009 med Regionalt Cancercentrum Mittsverige kring klinisk prostatacancerforskning genom användning av kliniska cancerregister (se www.npcr.se). Vårt team som består av epidemiologer, kliniker och statistiker är dedikerade till klinisk prostatacancerforskning. Genom att använda data i flera stora databaser studerar vi vårdmönster, sällsynta biverkningar av cancerbehandling och utfall och vi arbetar med att förbättra bedömningar av komorbiditet.

Kvalifikationer

Du har en MD och en PhD och du har viss erfarenhet av klinisk prostatacancervård. Du har ett intresse för prostatacancerepidemiologi och du är sugen på att lära dig mer i en ny miljö. Du behärskar engelska i tal och skrift.

Vad du kommer att lära dig

Du kommer att få mycket goda möjligheter att lära dig mycket om epidemiologiska och statistiska metoder samt medicinskt skrivande.

Ansökan

Skicka in din ansökan på engelska eller svenska med CV inklusive utbildning, nuvarande och tidigare anställning samt publikationslista och personligt brev innehållande forskningserfarenhet och intressemotivation för att ansöka om stipendiet samt kontaktuppgifter för tre referenser.

Skicka ansökan senast den 9 oktober 2022 till par.stattin@surgsci.uu.se, professor, Institutionen för kirurgiska vetenskaper, urologi, vid Uppsala universitet.

Senast uppdaterad: 2022-04-07